LAGEROPERATØR UDDANNELSEN

Sådan bliver du lageroperatør

Vi tilbyder en grundig og alsidig elevuddannelse som lageroperatør. Uddannelsen foregår på vores lager i Herning og varer 2,5 år, hvor du både er på skole og i praktik.

Som lageroperatør skal du kunne lide at arbejde selvstændigt, have forskellige opgaver og kunne lide et fysisk arbejde. Du skal også have en god ordenssans og være struktureret. 

Så hvis du kan tænke dig at arbejde på et lager med opbevaring, håndtering og forsendelse af kunders gods, som kommer direkte fra vores lagerhoteller, så kan vi tilbyde dig en hverdag med masser af ansvar, og hvor der ikke er to dage, der er ens. 

Du får løn under hele uddannelsesforløbet, også i skoleperioderne.

Uddannelsens indhold

I løbet af din elevtid skal du på 30 ugers skoleophold på den nærmeste erhvervsskole, hvor du skal tage kørekort, lære om lagerøkonomi, IT-lagerstyring og logistik. 

Derudover skal du lære om samarbejde, arbejdsmiljø, ergonomi og sundhed, så du kan være med til at undgå arbejdsskader, og så alle medarbejdere ved, hvordan de passer på sig selv og hinanden.

Når du er tilbage i praktik, kommer du til at bruge alt det i praksis, som du har lært på skolen. Eksempelvis kommer du til at bruge din viden om IT-systemer for at kunne arbejde med vores lagerstyringssystem, WMS.

I praktikperioden lærer du alt det praktiske arbejde, der sker på et lager. Det er områder som at modtage, registrere, pakke og emballere vores gods, inden du læsser det på lastbiler. Det er meget vigtigt, at du er omhyggelig, så vores kunder får den bedste service og oplever, at vi som virksomhed håndterer deres gods både korrekt og hurtigt. 

Du afslutter din uddannelse med en svendeprøve, og når den er bestået, kan du kalde dig lageroperatør.

Karrieremuligheder

Som uddannet lageroperatør kan du få job på godsterminaler, lagerhoteller, i engros-virksomheder, store og mellemstore virksomheder, stormagasiner, supermarkeder og mange flere steder.

Der er desuden gode muligheder for at få et job hos os, når du er færdig med din uddannelse. 

Adgangskrav

For at begynde på din elevuddannelse skal du først have bestået et grundforløb, som du kan tage på de fleste erhvervsskoler i Danmark. Det er i op to – et grundforløb 1 (GF1) og et grundforløb 2 (GF2), der hver varer 20 uger. 

Dit uddannelsesforløb vil se forskelligt ud alt efter din baggrund.


Til dig, der kommer fra 9. eller 10 klasse  
Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse, eller hvis du er gået ud af 9. eller 10. klasse inden for det seneste år, skal du tage både GF1 og GF2. 

Dermed får du 40 ugers grundforløb, inden du kan begynde din uddannelsen hos os.

Til dig, der er under 25 år
Hvis du er under 25 år og har afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, skal du begynde på GF2. Dermed får du 20 ugers grundforløb, inden du kan begynde din uddannelsen hos os.

Til dig, der er fyldt 25 år
Hvis du er 25 år eller derover, skal du vedlægge en realkompetencevurdering (RKV) til din voksenelev-ansøgning, som du kan få lavet på din lokale erhvervsskole. Den vil afklare, om der er dele af uddannelsen, som du kan få merit for, fordi du har andre kompetencer. 

Længden af din uddannelse som voksenelev kan variere, da det afhænger af resultatet af din realkompetencevurdering.

Godt med goder

Din løn er overenskomstbestemt. Derudover får du en betalt sundhedsordning, en heltids-ulykkesforskring, som dækker dig på både arbejde og i fritiden, feriefridage samt flere medarbejdergoder, eksempelvis en række rabataftaler. 

Vi har kantineordning og en aktiv personaleforening, der står for forskellige sociale aktiviteter, blandt andet en årlig julefest med kendte kunstnere.