Logistikelev

Sådan bliver du logistikelev

Vi tilbyder en toårig handelsuddannelse inden for logistik, og når du er udlært, kan du kalde dig logistikassistent. Uddannelsen veksler mellem skoleophold og praktik.

Som logistikelev hos os får du en uddannelse på et højt fagligt niveau og kommer til at arbejde i et inspirerende miljø med et stærkt sammenhold på tværs af afdelinger og kontorer.

I praktiktiden bliver du oplært på et af vores kontorer i Herning eller Hvidovre, hvor vores hovedkontor ligger, hvor du lærer alle områder inden for logistik at kende, eksempelvis intern logistik, tilrettelæggelse af leverancer, leveringsopfølgning, vedligeholdelse af data i relevante IT-systemer, dokumentation og fakturering. 

Logistik handler først og fremmest om at organisere, planlægge og have overblik. Som logistikelev hos os arbejder du sammen med vores erfarne logistikassistenter og lærer fra dem, så du hurtigt kan arbejde selvstændigt og tage ansvar for dine egne opgaver. Du får løn under hele uddannelsesforløbet, også i skoleperioderne.

Du har mange muligheder bagefter

Når du har bestået din eksamen, er du udlært logistikassistent og har rigtig mange muligheder foran dig. 

Du kan eksempelvis arbejde videre med logistik, køb og salg i virksomheder inden for logistik, spedition, rederier, luftfart eller med engroshandel i forsyningsvirksomheder. Ofte vil det være i såkaldte B2B-virksomehnder – altså hvor virksomheder handler med andre virksomheder. 

Du kan dog også læse videre til handelsøkonom, markedsføringsøkonom eller logistikøkonom på en akademiuddannelse.

Vi har uddannet rigtig mange logistikassistenter gennem årene – og langt de fleste bliver hos os, når de er færdige. 

Uddannelsens opbygning

I løbet af din uddannelse skal du på skoleophold i 8-12 uger, hvor du får et teoretisk indblik i indkøb, økonomi og logistik.

Vi ved, at du vokser ved at få ansvar og indflydelse. Det udvikler dig – samtidig med, at vi støtter dig hele vejen. Din uddannelse er velplanlagt og tilrettelagt, så du får de bedste betingelser for at udvikle dig i den retning, du gerne vil – og blive en af branchens bedste inden for dit område. Det tør vi godt stå på mål for. 

Det er vigtigt, at du oplever et godt og stabilt arbejds- og læringsmiljø. Vi lægger stor vægt på, at du lærer de andre elever godt kende, så du kan sparre med andre, der står i samme situation som dig selv. Derfor holder vi flere elevdage i løbet af uddannelsen, hvor der både er fagligt indhold, men også masser af sociale aktiviteter. 

Adgangskrav

For at søge en elevplads som logistikelev os skal du have en af følgende ungdomsuddannelser: HHX, STX, HTX, EUX eller HF. Dit uddannelsesforløb vil se lidt forskelligt ud alt efter din baggrund.

For dig med HHX eller EUX
Har du en HHX-baggrund eller en EUX med retningen handel, kan du begynde direkte på logistikassistentuddannelsen. 

For dig med STX, HF eller HTX
Har du en STX, HTX eller HF skal du tage et supplerende grundforløb på fem uger før, du begynder på vores elevuddannelse. Det kan du tage online på de fleste handelsskoler, og du skal vælge retningen ’handel’. 

For dig, der er fyldt 25 år  
Hvis du er 25 år eller derover, skal du vedlægge en såkaldt realkompetencevurdering til din elevansøgning, som du kan få lavet på en handelsskole. Længden af din uddannelse som voksenelev kan variere, da det afhænger af resultatet af din realkompetencevurdering. 

Godt med goder

Din løn er overenskomstbestemt. Derudover får du en betalt sundhedsordning, en heltids-ulykkesforskring, som dækker dig på både arbejde og i fritiden, feriefridage samt flere medarbejdergoder, eksempelvis en række rabataftaler. 

Vi har kantineordning og en aktiv personaleforening, der står for forskellige sociale aktiviteter, blandt andet en årlig julefest med kendte kunstnere.