ØKONOMIUDDANNELSEN

Vi tilbyder en spændende 2-årig elevuddannelse inden for økonomi, og når du er udlært, kan du kalde dig økonomiassistent.

Som økonomielev hos Scan Global Logistics får du en elevuddannelse med højt fagligt niveau, der veksler mellem skoleperiode og praktik, og som tager dig rundt i alle afkroge af økonomifaget.

Du skal være i oplæring på kontoret, hvor du hurtigt får ansvar for dine egne arbejdsopgaver i dagligdagen og oplever en høj grad af selvstændighed i dit arbejde. Derudover skal du på et 9-11 ugers langt skoleforløb på en lokal handelsskole.  

I den praktiske del af din uddannelse på hovedkontoret i Kastrup kommer du til at rokere mellem vores finans- og kreditor-/debitorafdelinger. Du vil beskæftige dig med økonomistyring, regnskaber samt kreditor-/debitorbogholderi, og du får dine egne kunder, som du skal kommunikere med på både dansk, engelsk og de øvrige skandinaviske sprog.

Vi tilbyder dig en seriøs arbejdsplads med gode kollegaer og en spændende og udfordrende elevuddannelse, der giver dig et bredt kendskab til koncernens mangeartede opgaver og en afvekslende hverdag.

Ansvar og engagement skaber udvikling – det ved vi – og derfor står vi klar med en spændende, velplanlagt og lærerig elevtid til dig. Du får løn under hele uddannelsesforløbet – også i skoleperioderne.

Du kan blive økonomielev på  vores Hovedkontor i Kastrup. 

UDDANNELSESPLAN FOR ØKONOMIELEVER

Det vigtigt for os at skabe et godt og stabilt arbejdsmiljø, og derfor er netværk og fællesskab mellem vores elever også en vigtig faktor, som vi lægger stor vægt på. Du bliver en del af et elevhold på ca. 15, og der bliver arrangeret flere elevdage, hvor der er fokus på både at lære noget og at have det sjovt med hinanden.

Vi er ved, at ansvar og engagement skaber udvikling, så det er vores elevforløb indrettet efter. Det er skræddersyet til at give dig det bedste grundlag for at du kan udvikle dig til en af branchens bedste inden for dit område.

Dine opgaver som økonomielev vil i løbet af din elevtid blandt andet være opgaver som:

  • Fakturaregistrering
  • Betalinger og kreditoropfølgning
  • Registrering af kundeindbetalinger, kreditovervågning samt opfølgning
  • Diverse afstemninger
  • Skriftlig kommunikation med kunder og leverandører
  • Generel support til organisationen


I løbet af din elevtid vil du rokere imellem vores kreditor-, debitor- og finansafdeling.

Dit elevforløb kan se ud som illustreret til højre. 

ADGANGSKRAV

For at kunne søge en elevplads som økonomielev hos Scan Global Logistics skal du have en af følgende ungdomsuddannelser: HHX, STX, HTX, EUX eller HF.
Vær opmærksom på, at dit uddannelsesforløb hos os vil se forskelligt ud alt efter din baggrund.
 

FOR DIG MED HHX ELLER EUX

Elever med HHX-baggrund eller bestået EUX-eksamen rettet mod kontor starter direkte på økonomiuddannelsen uden at skulle på et indledende grundforløb på handelsskolen.

 

FOR DIG MED STX, HF ELLER HTX

Elever med STX, HF, HTX, EUX skal tage et supplerende grundforløb på 5 uger. Dette forløb kan tages online på de fleste Handelsskoler (bemærk at det er retningen ”kontor” der er adgangsgivende til økonomiuddannelsen).

 

FOR DIG OVER 25 ÅR

Når du er over 25 år, skal du vedlægge en realkompetencevurdering til din voksenelevansøgning. Denne realkompetencevurdering kan du få lavet på en handelsskole. Husk at vedlægge den til din ansøgning. Længden af din uddannelse på et voksen-grundforløb kan variere meget afhængig af resultatet af din realkompetencevurdering.

KARRIEREMULIGHEDER

Størstedelen af vores elever vælger at fortsætte deres karriere hos os, og det er med god grund. Vi har nemlig et klart mål om at udvikle vores egne talenter.
Efter dine 2 år som økonomielev i vores forskellige økonomifunktioner, har du formentlig fundet et område indenfor økonomi du synes er særlig interessant.
Så vidt det er muligt vil vi forsøge at finde en plads til dig i den afdeling du ønsker, og hvor du kan fortsætte din karriere.
Desuden tilbyder vi gode muligheder for videre uddannelse efter endt elevtid.

RART AT VIDE

Lønnen er overenskomstbestemt.
Derudover tilbyder vi vores elever en virksomhedsbetalt sundhedsordning, en heltids-ulykkesforskring der dækker dig både på arbejdet og i fritiden, feriefridage og fordelagtige medarbejdergoder.
Vi har kantineordning og en aktiv personaleforening, der står for forskellige sociale aktiviteter.
Hvert år arrangeres desuden et brag af en julefrokost.

VIL DU VÆRE ELEV HOS OS?

Vi har din fremtid i fokus – hvis du har drive og engagement, så sikrer vi dig en uddannelse med et højt fagligt niveau og et stærkt sammenhold.
Ønsker du en afvekslende hverdag og synes du at det lyder spændende at få en uddannelse inden for økonomi, så søg en af vores ledige elevstillinger.