Speditørelev

Sådan bliver du speditør 

Vi tilbyder en toårig elevuddannelse inden for spedition indenfor søfragt, luftfragt eller vejtransport. Når du er udlært, kan du kalde dig speditør.

Som speditørelev hos Scan Global Logistics får du en kontoruddannelse på et højt fagligt niveau. Vi har ry for at have et stærkt læringsmiljø samt et særdeles godt sammenhold og fællesskab på tværs af afdelinger og kontorer. 

Vi ved, at du vokser ved at få ansvar og indflydelse. Det udvikler dig – samtidig med, at vi støtter dig hele vejen. Din uddannelse er velplanlagt og tilrettelagt, så du får de bedste betingelser for at udvikle dig i den retning, du gerne vil – og blive en af branchens bedste inden for dit område. Det tør vi godt stå på mål for. 

Du kan blive speditørelev på et af vores kontorer i Odense, Billund, Viby J, Aalborg, Herning, Esbjerg eller på vores hovedkontor i Hvidovre.

Du får løn under hele uddannelsesforløbet, også i skoleperioderne.

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen veksler mellem teori og praktik. Du bliver lært op af erfarne og dygtige speditører, der godt er klar over, at du måske kan være lidt nervøs i begyndelsen. Det skal de nok hjælpe dig med, hvis det er tilfældet. 

Du arbejder side om side med dine kollegaer og får hurtigt et selvstændigt ansvar, eksempelvis for afhentninger eller leveringer for dine egne kunder.

Du bliver også fortrolig med vores online e-læringsmodul, SGL Academy, hvor du finder undervisningsmoduler til hvert af vores produkter, så du hurtigt vil kende vores forretning. 

I løbet at din elevtid skal du på 10 ugers skoleophold fordelt over otte perioder. Skolegangen foregår på enten Roskilde Handelsskole, IBC i Kolding eller Aarhus Business College. Til sidst i din uddannelse skal du skrive en fagprøve og til mundtlig eksamen for at blive speditør.  

Det er vigtigt, at du oplever et godt og stabilt arbejds- og læringsmiljø. Vi lægger stor vægt på, at du lærer de andre elever godt at kende, så du kan sparre med andre, der står i samme situation som dig selv. Derfor holder vi flere elevdage i løbet af uddannelsen, hvor der både er et fagligt indhold, men også masser af sociale aktiviteter.

Job efter uddannelse 

Det er vores ambition, at alle nyudlærte speditører får et fast job hos os, når de er færdige med deres uddannelse, da vi gerne vil både fastholde og udvikle vores egne talenter. 

Vi har kontorer i hele verden, så der er mulighed for at gøre karriere både i Danmark og i udlandet, hvis du synes, det kunne være spændende.

Adgangskrav

For dig med HHX eller EUX
Har du en HHX-baggrund eller en EUX med retningen kontor, kan du begynde direkte på speditionsuddannelsen.

For dig med STX, HF eller HTX
Har du en STX, HTX eller HF skal du tage et supplerende grundforløb på fem uger før, du begynder på vores elevuddannelse. Det kan du tage online på de fleste handelsskoler, og du skal vælge retningen ’kontor’. 

For dig, der er 25 år    
Hvis du er 25 år, eller derover, skal du vedlægge en såkaldt realkompetencevurdering til din elevansøgning, som du kan få lavet på en handelsskole. Længden af din uddannelse som voksenelev kan variere, da det afhænger af resultatet af din realkompetencevurdering. 

Godt med goder

Din løn er overenskomstbestemt. Derudover får du en betalt sundhedsordning, en heltids-ulykkesforskring, som dækker dig på både arbejde og i fritiden, feriefridage samt flere medarbejdergoder, eksempelvis en række rabataftaler. 

Vi har kantineordning og en aktiv personaleforening, der står for forskellige sociale aktiviteter, og virksomheden holder blandt andet et brag af en årlig julefest. 

 

Mød vores elever

Det fede ved at være elev er, at jeg lærer gennem praksis og vi får noget erhvervserfaring
Emilie
Speditørelev
Jeg kan godt lide at sidde med ansvar. Det er rigtige kunder, vi arbejder med. Det er jo ikke for sjov.
Frederik
Speditørelev
Der er ikke forskel på, om du er leder eller elev i forhold til den måde, man taler til hinanden på. Det mærker man hurtigt.
Mads
Speditørelev

Oplevelsen som speditørelev hos Scan Global Logistic

Oplev deres individuelle fortællinger gennem tre unikke videoer