SPEDITØRUDDANNELSEN

Vi tilbyder en spændende 2-årig elevuddannelse inden for spedition - søfragt, luftfragt eller vejtransport - og når du er udlært, kan du kalde dig speditør.

Som speditørelev hos Scan Global Logistics får du en kontoruddannelse uddannelse med et højt fagligt niveau, og du arbejder i et inspirerende miljø med et stærkt sammenhold på tværs af afdelinger og kontorer. Du kan blive speditørelev på et af vores kontorer i enten Hvidovre, Odense, Billund, Viby J, Ålborg eller Esbjerg.

Ansvar og engagement skaber udvikling – det ved vi – og derfor står vi klar med en spændende, velplanlagt og lærerig elevtid til dig. Elevforløbet er skræddersyet til at give dig det bedste grundlag for, at du kan udvikle dig til en af branchens bedste inden for dit område.

Du får løn under hele uddannelsesforløbet – også i skoleperioderne.

UDDANNELSENS INDHOLD

Uddannelsen veksler mellem teori og praktik, og som elev i Scan Global Logistics bliver du sidemandsoplært af nogle af vores absolut dygtigste speditører. Du arbejder side om side med vores erfarne speditører og får hurtigt et selvstændigt ansvar for alt fra afhentning til levering for dine kunder.
Du vil ligeledes blive fortrolig med vores online e-læringsmodul SGL Academy med skræddersyede undervisningsmoduler til hvert produktområde, for derigennem at kunne dygtiggøre dig løbende.

I løbet at din elevtid skal du på 10 ugers skoleophold fordelt over syv perioder. Den sidste skoleperiode er afsat til at skrive din fagprøve.

Ekstern skolegang foregår på Roskilde, Kolding eller Århus handelsskole.

Dit elevforløb kan se ud som illustreret til højre. 

Det er vigtigt for os at skabe et godt og stabilt arbejdsmiljø og derfor er netværk og fællesskab mellem vores elever også en vigtig faktor, som vi lægger stor vægt på. Du bliver en del af et elevhold, og der bliver arrangeret flere elevdage hvor der er vægt på både at lære noget og at have det sjovt med hinanden.

ADGANGSKRAV

FOR DIG MED HHX ELLER EUX
Elever med HHX baggrund eller EUX med retningen kontor kan begynde direkte på speditions- og shippinguddannelsen.

FOR DIG MED STX, HF eller HTX
Elever med STX, HTX eller HF starter deres elevuddannelse med et supplerende grundforløb. Dette grundforløb har en varighed af 5 uger og kan tages online på de fleste handelsskoler. Det er retningen ”kontor”, der er adgangsgivende til økonomiuddannelsen.

FOR DIG OVER 25 ÅR
Når du er over 25 år, skal du vedlægge en realkompetencevurdering til din voksenelevansøgning. Denne realkompetencevurdering kan du få lavet på en handelsskole. Husk at vedlægge den til din ansøgning.
Længden af din uddannelse på et voksen-grundforløb kan variere meget afhængig af resultatet af din realkompetencevurdering.

RART AT VIDE

Lønnen er overenskomstbestemt.
Derudover tilbyder vi vores elever en virksomhedsbetalt sundhedsordning, en heltids-ulykkesforskring der dækker dig både på arbejdet og i fritiden, feriefridage og fordelagtige medarbejdergoder.
Vi har kantineordning og en aktiv personaleforening, der står for forskellige sociale aktiviteter.
Hvert år arrangeres desuden et brag af en julefrokost.

VIL DU VÆRE ELEV HOS OS?

Vi har din fremtid i fokus – hvis du har drive og engagement, så sikrer vi dig en uddannelse med et højt fagligt niveau og et stærkt sammenhold.

Ønsker du en afvekslende hverdag og synes du at det lyder spændende at få en uddannelse inden for spedition, så søg en af vores ledige elevstillinger.

Ansøg nu

KARRIEREMULIGHEDER

Det er Scan Global Logistics klare ambition af kunne tilbyde alle nyudlærte speditører fastansættelse efter endt uddannelse.

Vi ønsker at fastholde og udvikle vores egne talenter, så vi tilbyder gode betingelser, og sidste år tilbød vi 10 ud af 11 af vores nyudlærte speditørelever fastansættelse. De er alle fortsat ansat i virksomheden.

Vi har kontorer i hele verden, så der er mulighed for at gøre karriere både i Danmark og i udlandet, hvis du synes, det kunne være spændende.

Mød vores elever

Det bedste ved at være en del af elevholdet i SGL, er at man hele tiden har det sjovt og at man lærer en masse
Helena
Speditørelev
Dine muligheder hos SGL er rigtig store, du får kundekontakt & ansvar fra første dag. Derudover er det en fremtidssikret uddannelse.
Alexander
Speditørelev
Lederne i SGL er rigtig gode til at skabe en balance mellem det at de skal være ledere, men også til at være på lige fod med os andre. De udfordrer os på det faglige, men er også rigtig gode til at være sociale med os.
Kasper
Speditørelev

Mød Kasper, og hør hvorfor han valgte at blive speditørelev i SGL og lær mere om hans dagligdag inden for søfragt:

Mød Kasper, og hør hvorfor han valgte at blive speditørelev i SGL og lær mere om hans dagligdag inden for søfragt:

ANTAL SPEDITIONSELEVER ANSAT SIDEN 2011: 142